V průběhu odvápňování odvápňovačem založeném na kyselině citrónové se mohou uvolněné usazeniny formovat a ucpat jemná vedení a ventily vašeho přístroje na kávu. Vápenaté usazeniny mohou navíc zůstávat pod neodstranitelnou vrstvou zbytků vytvořenou kyselinou citrónovou. A nakonec, odvápňování kyselinou citrónovou je až 10krát pomalejší než pomocí durgol® swiss espresso®.
Odvápňování octem nebo jeho výtažky způsobuje nepříjemný zápach způsobený kyselinou octovou. Plasty ve vašem přístroji mohou tento nežádoucí zápach vstřebat a pak jej vylučovat do vaší kávy a snížit její kvalitu.
Některé plasty mohou být poškozovány působením kyseliny octové a navíc, stejně jako v případě kyseliny citrónové, je odvápňování pomocí octa podstatně pomalejší než pomocí durgol® swiss espresso®.
Test s mramorovými kostičkami dokazuje: durgol® odvápňuje šetrně a bez nebezpečných usazenin. Aniž by došlo k napadení kovů, plastů nebo skla.
Odvápňovat je zapotřebí pravidelně.